Göm menyn

Hälsouniversitetet - den medicinska fakulteten

Stefan Thor

Storsatsning på molekylärmedicinskt centrum

Det nya forskningscentrumet - Wallenberg centrum för molekylärmedicinsk forskning vid Linköpings universitet - ingår i en nationell plan för att Sverige ska återta sin världsledande position inom medicinsk forskning.

Folke Sjöberg

Webbteve: Svensk brännskadevård i internationell toppklass

Se föreläsningen med Folke Sjöberg, överläkare och professor i brännskadevård, som berättar om erfarenheter från Linköpings Brännskadecentrum.

Hus 511

Titta in i nya huset på Campus US

Det nya huset på Lasarettsgatan börjar ta form utvändigt, med entré mot Lasarettsgatan och en skimrande glasfasad åt sydväst. Många är nyfikna på hur det ser ut på insidan - och nu kan ni få en förhandstitt och se ett bildspel inifrån nya huset.

Tema Epigenetik - nytt nummer av Forskning & Utveckling

Epigenetik är ett nytt, hett forskningsområde där mycket har hänt på bara några år.


Åsa Kastbom

Öppen föreläsning 23 april: "Övergrepp mot barn"

Inbjudan till Årets föreläsning till Andreas Rousseaus minne. Åsa Kastbom håller en öppen föreläsning på temat "Övergrepp mot barn", den 23 april kl 13.15-16.00 i Berzeliussalen.

Traumatiska upplevelser kan ge barndiabetes

Skilsmässa, dödsfall, ett nytt syskon eller andra livskriser kan trefaldiga risken att barn utvecklar diabetes typ 1. För barn med anlag för diabetes kan det innebära 12 gånger så hög risk. Det visar en studie från Linköpings universitet.

LiU-studenter välbehållna i Kenya

Inga LiU-studenter är direkt berörda av den terrorattack som drabbade ett universitet i östra Kenya på torsdagsmorgonen.

Johanna

Ett övergrepp kommer sällan ensamt

Ett övergrepp följs ofta av fler. Johanna Simmons doktorsavhandling visar att många som uppger att de blivit slagna, våldtagna eller förföljda har också utsatts för andra former av våld och av mer än en förövare, och det gäller både kvinnor och män.

doktorshatt

Pionjärer inom medicinsk teknik blir hedersdoktorer

Roligt och överrumplande, så beskriver Torbjörn Kronander och Jan-Olof Brüer reaktionen när de fick veta att de ska bli medicine hedersdoktorer vid Linköpings universitet. De uppmärksammas för sina banbrytande insatser inom medicinsk bildteknik.

Linda Penn

Hedersdoktor som jobbar för att bota cancer

– Samarbetet med LiU har gett mig tillgång till unik kompetens och nya strategier för min forskning, berättar Linda Penn, cancerforskare vid University of Toronto. I maj utses hon till medicine hedersdoktor vid Linköpings universitet.

LARC blir Forum Östergötland

Forum Östergötland är ett samarbete mellan Linköpings universitet och Region Östergötland och är en stödenhet för klinisk forskning.

Kalendarium

 


Kontakt:

Hälsouniversitetet
581 83 Linköping

Telefon
Linköping: 013-28 10 00
eller 010-103 00 00
Norrköping: 011-36 30 00


Kartor:


Våra föreläsningsserier:


våra filmer:

 

Djurförsök.info

 


Sidansvarig: susanne.b.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-04-23